Ingredienser (4 pers):

Panerad strömming:
400  gram strömming
Grovt rågmjöl
Vitpeppar
Salt
Smör
Rapsolja kallpressad

Rårörda lingon:
Färska eller frysta lingon
Socker efter smak


Mos:

Mjölig potatis 500 gr
50 gr smör
1 dl grädde
Ev mjölk att späda med om moset blir för tjockt
Persilja
Vitpeppar
Salt
Socker för att balansera smaken


Instruktioner:
Rensa strömmingen spara mittbenet, denna var endast 5 timmar gammal. Tyvärr svårt att få tag på.
Häll rågmjöl på en tallrik mal vitpeppar på samt krossa flingsalt över och rör om. Rulla strömmingen i så att mjölet täcker hela fisken, lägg åt sidan.

Skala potatisen och koka den, pressa potatisen i det smälta smöret och grädden, salt och peppra efter smak. Sockra lite i moset.

Stek strömmingen i smör och olja under tiden potatisen kokar och håll den sedan varm i ugn.

Servera enligt bild med lite skuren persilja.
(Är man känslig för ben ta gärna en bit knäcke och lite Västerbottenost till)

Att dricka till:
S:t Eriks Sommarlager (nr 11417) och en snaps, typ OP Andersson (nr 42).