God anrättning på purjo och musslor där många rena milda smaker blandas.

Ingredienser:
2 pilgrims musslor per person
En stor purjolök
2 lagerblad
1-2 dl grädde
Fiskbuljong
Salt och peppar samt lite socker
Smör
Ärtor (frysta går bra)
Dill alternativt körvel

Instruktioner:
Skär purjon i bitar och koka den i fiskbuljong tillsammans med ett par lagerblad. När purjon är på gränsen att vara mosig ta upp den och mixa den med lite buljong, ett tjugotal ärtor, grädde samt kryddor och socker. Håll den varm med låg temperatur på spisen.

Stek musslorna i hett smör tills de börjar brynas (någon minut på varje sida).

Lägg en spegel av purjolöksmoset dekorera med ärtor. Lägg upp de stekta musslorna och dekorera med dill/körvel.


Att dricka till:

Servera med lite Riesling från New Zealand; Kahurangi (nr 84923)