Som ni säkert förstått vid det här laget äter och lagar jag gärna köttbiten ryggbiff. Hög kvalité, bra pris och lättlagat. Denna gång har jag valt att servera med championer, broccoli och tomatsallad. Perfekt kvällsmat på fredagsaftonen.

Ingredienser:
Ryggbiff 4 x 150-200 gram
4 tomater
2 pärllök eller färsk gullök
8 buketter färsk broccoli
16 skogschampioner
4 skivor varmrökt sidfläsk
Flingsalt
Svartpeppar
Socker
Kalvfond
Balsamvinäger
Smör till stekning
Olivolja


Gör så här:
Ta fram biffarna, så att de kan ligga till sig i rumstemperatur. Sätt på en kastrull vatten, för kokninga av broccoli.

Skiva tomater och två lökhalvor tunt. Blanda samman med olivolja, salt och peppar.

Dela varje svamp i kvartar, hacka en lök samt strimla sidfläsket. Lägg en klick smör i stekpannan. När smöret slutat fräsa, läggs fläsket i. Så fort köttet fått lite färg vänder man i svampen samt den hackade löken och steker tills allt fått lite färg. Smaka av med salt och peppar. Lägg åt sidan och håll varmt.

En klick smör i pannan igen, stek biffarna efter smak och lägg upp dem för att vila på förvärmda tallrikar.
Häll i en skvätt balsamvinäger i pannan du precis stekte köttet och tillsätt fond samt socker. Koka ihop och tillsätt salt samt peppar vid behov.

Samtidigt som köttet tillagas, slängs broccolin i det kokande vattnet. Håll koll på grönsakerna, då dessa blir färdiga väldigt snabbt och inte är speciellt goda om de kokas för länge.

Klart!

Servera det hela antingen upplagt enligt bild eller samtliga tillbehör i skålar, så att var och en kan ta för sig själv.

Att dricka till till:
Vi körde på en Malmö Brygghus I.P.A. (nr 88106) vilket fungerade helt ok.