En bit getost är ett gott komplement till en rejäl måltid. Lägg därtill något sött i form av marmelad och en bit bröd, så får man smaklökarna att vakna till.


Du behöver en god getost, fikonmarmelad och lite nybakt baguette.

Se till att ta fram osten i god tid, ingen dessertost är speciellt smakrik om den är kylskåpskall. Så ta fram den samtidigt som du lagar till huvudrätten.

Osten köptes som vanligt in på Möllans Ost i Malmö och valet föll på en Herta från Halltorps Mejeri. Osten är smakrik, utan att vara speciellt vass, den är snarare len. Askan, möglet och färskheten i osten fungerar väl ihop.

Producentens egen beskrivning:
”En krämig och mycket omtyckt lactique som kommit att bli vår storsäljare. Herta är klädd med möglet geotricum och rullad i aska av ek och kastanj. Passar utmärkt till Chèvre chaud med ett glas Sencerre till. ”

Tillbehör:
En riktigt söt och mörk fikonmarmelad fungerar perfekt till. Dessutom är en riktigt färsk baguette ett självklart tillbehör, när man äter denna typ av ost.

Så spring iväg och prova fram just din getostfavorit och servera den vid nästa middagsbjudning. Osten kommer vara ett välkommet inslag för de flesta.