En varm och god soppa på rötter och svamp. Det hela serveras med en krispig skiva serranoskinka och fungerar utmärkt som lunch eller starter.

Ingredienser:
6-8 jordärtskockor
2-4 mjöliga potatisar
1 schalottenlök
Smör
2 dl grädde
2 dl mjölk
2-4 dl kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta
Persilja
Serranoskinka
Salt och svartpeppar

Instruktioner:
Skala och koka potatis samt skockor.
Hacka löken och fräs i smör. Mixa potatis, skockor, grädde, mjölk, lök och kycklingfond i en blender.
Smaka av med peppar och salt.
Fräs trattkantareller i smör, tillsätt vitlök och hackad persilja.
Micra skinkan på hushållspapper i ugn (håll koll så att du inte kör för länge).

Häll upp soppan i varma skålar, dekorera med persilja, svamp och skinka, eventuellt en skvätt olivolja.

Att dricka till:
Paul Cluver, Chardonnay 2007 (nr 83750) från Sydafrika passar utmärkt.