En rejäl kotlett med kraftiga kryddor och en härlig svampsås. Rosmarin och lamm passar som handen i handsken, en riktig klassiker.


Ingredienser (2 personer):
2 Lammkotletter
2 nävar blandad svamp; taggsvamp och trattkantareller
1-2  schalottenlökar
2-3 dl grädde
Kalvfond (koncentrerad)
Madeira eller portvin
1 tsk soja
1 tsk fransk senap (Dijon)
Timjan, rosmarin, persilja, peppar och salt
6 potatisar


Instruktioner:
Skala och sätt potatisen på kokning.

Hacka löken och stek den lätt i smör. Tillsätt sedan den rensade och grovhackade svampen. Pudra över en matsked mjöl, för att reda av. Späd med grädden samt buljong och senap, tillsätt kryddorna(persilja och timjan) mot slutet av tillagningen.

Hacka rosmarin och plocka timjanskvistar, rulla köttet i dessa kryddor samt salta och peppra.

När potatisen har ung fem minuter kvar stek köttet på hög värme med smör 1,5 till 2 minuter på var sida.

Servera som på bilden, med varma tallrikar.