Det är inte varje dag som det finns kalvkött i butiken och det är inte varje torsdag som jag lagar en rätt som denna till mig själv. Rätten är faktiskt en riktig smaksensation och fått sitt namn från italienskans ”Hoppar in i munnen”.


Per person:

En skiva kalvkött
2-3 salviablad
Parmaskinka
1 dl vitt vin, Pinot Grigio (resten kan man dricka till)
Lite koncentrerad kalvfond
Salt och svartpeppar


Ingredienser:
Potatis som skalas, kokas och pressas. Ett gott tillhör.
Banka ut köttet tunnt, dock utan att riskera att trasa sönder det. Efter utbankning lägger man salvia ovan på samt en skiva skinka och fäster ihop det hela med en tandpetare.

Häll i en skvätt olivolja i pannan och stek köttet när pannan blivit ordentligt varm på båda sidor ungefär 2 minuter. Häll i det vita vinet samt lite buljong och låt det koka samman
Smaka av med salt och peppar (observera att det är en del salt i skinkan).

Servera som på bilden och med ett glas Pinot Grigio till