Ugnsstekta kycklinglår inlindade i parmaskinka serverad med blomkålspuré
Ännu en rouladeliknande konstellation, denna gång gjord på saftiga kycklinglår. Som tillbehör valde jag en lätt sallad och en krämig blomkålspuré.
Ingredienser (4 personer):
500 gram kycklinglår
1 skiva skinka per lårfilé
Basilikablad
Timjan
Rivet skal (från en halv apelsin)
1-2 dl grädde
1 blomkålshuvud
1-2 msk kycklingfond
100-150 gram parmesanost
1 citron
Olivolja
Blandsallad
Salt och peppar.
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader samt sätt en gryta med vatten på uppkokning.
Skölj och bryt upp blomkålen i mindre buketter. Koka dem sedan mjuka i vattnet. Mixa buketterna med grädde, buljong, timjan och apelsinskal samt riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort fettet på filéerna samt krydda dem med svartpeppar och salt. Lägg sedan ut en skinkskiva, placera kyckling filen ovanpå och på filén ett basilikablad. Rulla nu samman filén i skinkan och lägg rouladen i en form som har smörjts med lite olivolja.
Stek det hela i ugnen i cirka 30 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen är runt 80 grader alternativt att vätskan är klar när man provsticker i filén.
Värm upp purén, lägg upp på varm tallrik med rullade filéer och sallad. Dekorera med olivolja och eventuellt en citronklyfta.
Klart!
Att dricka till:
2009 Bramito del Cervo Chardonnay, Marchesi Antinori (SN: 12882), Umbiren, Italien.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/11/11 klockan 06:50, och ligger i kategorin Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Ett recept i min smak. Har ju hittat kycklingklubbor för 25 kr/kg!!!
ungefär 8 år sedan
25 kronor/kilot? Freddy, du kommer få cancer av sån kyckling. De gör så ibland för att hjälpa darwin lite på traven med utrensningen av gener.
ungefär 8 år sedan
Det var som fan…
Jaha…går det att göra denna rätten med oxfilé istället?
ungefär 8 år sedan
Ja, du Freddy. Att göra skink-invirad kyckling på oxfilé, är inget jag rekommenderar. Låter på gränsen till omöjligt.