En rätt som helt klart innehåller en hel del moment. Detta är det väl värt när man tillslut stoppar den första tuggan i munnen. Varma ”pannkakor” som blandas med en gräddig svampstuvning och en fräsch sallad. Det kan helt enkelt inte bli fel.
Just denna kombination är sammansatt från Diné och Dryck (Livets Goda).

Crêpes:
6 dl mjölk
3 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk socker
2-3 msk smör
Smör till stekning

Svampstuvning:
2 msk smör
2 schalottenlökar
1 liter svamp (kantareller, taggsvamp, champinjoner, trattkantareller, karljohan)
4 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1/2 msk soja
1 msk madeira
Salt och peppar
Redning maizena
1 dl lagrad prästost

Sallad:
Gemsallad
Persilja
Blomkål (hyvlas fin med en mandolin)
Solroskärnor
Olivolja och sherryvinäger
Havsalt


Instruktioner:
Sätt ugnen på 250 grader.

Knäck äggen och tillsätt hälften av mjölken samt allt mjöl i en bunke och vispa samman till klumpfri konsistens. Tillsätt resterande mjölk och vispa lent. (Om det inte blir tillräckligt jämnt, kör med stavmixer).
Värm en teflonpanna och lägg i en klick smör, stek på båda sidor och lägg upp på en tallrik

Hacka löken och svampen och stek en stund så vattnet försvinner från svampen. Tillsätt grädde, fond, soja och madeira. Koka samman och tillsätt redningen. Stuvningen ska vara fast.

Lägg stuvningen på crepsen och rulla samman. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnsfast form, strö över den rivna osten och gratinera i ugn tills osten smält.

Blanda sallad med persilja, rosta kärnorna, skär över blomkålen och blanda. Rippla vinäger och olja över samt blanda.

Servera som på bild


Att dricka till:

Vi drack en smakrik Chardonnay av fabrikat Jordan (nr 72303) från Sydafrika.