En god kött- och potatisrätt som serverades på min frus 59års. Eftersom vi åt flera andra rätter, så fick det räcka med en rulad och en mindre klick potatismos. Ska du servera rätten för sig själv bör du följa proportionerna nedan.

Ingredienser (4 personer):
600 gram innanlår av ko
En ordentlig bit vällagrad ost
(Ex. Prästost)
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Salviasås på cider:
1 schalottenlök
3 dl cider från Frankrike eller England
5-10 blad salvia
2 dl grädde
Redning smör/mjöl

Potatismos:
500 gram potatis
1 dl grädde
1 skvätt mjölk
En klick smör

Instruktioner:
Skala och sätt potatis på kokning.

Banka ut innanlåren och krydda med salt och peppar. Skär nu oststavar som rullas in i köttet och fäst sedan med en tandpetare.
Stek ruladerna runt om i smör, tar bara ett par minuter.

Hacka och fräs löken i smör. Häll i cider och tillsätt salvia. Koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 15 minuter.
Red av såsen.

Mosa potatisen och tillsätt smör tillsammans med grädde och mjölk (efter smak och önskad konsistens). Smaka av med salt och peppar.

Servera som på bilden


Att dricka till:
Ett lätt rött vin passar till denna rätt, exempelvis en Beaujolais alternativt en Pinot Noir.

Tips:

Ruladerna kan förberedas och stekas för att sedan värmas i såsen före servering.