Huvudrätten på lördagskvällen blev en stekt fläskfilé med en blandsvampsås och till detta serverades en krämig rotselleripuré samt morötter. En rejäl höstmåltid med kraftfulla smaker av säsongens ingredienser.

Ingredienser (4 personer):
800 gram fläskfilé
2 stora morötter eller 4-8 små.

Sås:
1 hg trattkantareller
1 hg kantareller
1 hg skogschampioner
2-3 dl vispgrädde
1 msk kyckling-/köttfond beroende på smak
Salt och svartpeppar
Smör

Puré:
1 Rotselleri
1 msk kycklingfond
1-2 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar


Tillagning:
Börja med att skala morötterna och koka dessa nästan färdiga. Häll av vattnet, släng i en klick smör och ställ åt sidan.

Rensa och dela svampen i bitar. Smält en rejäl klick smör i pannan och stek svampen med salt och peppar. Häll på grädde och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar.

Skär rent rotselleri, dela i mindre bitar och koka i vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet, tillsätt grädde, fond och mixa det hela med med en mixerstav. När konsistensen är mjuk och fin krydadr man efter smak med salt och peppar.

Innan man börjar med köttet, kan man sätta de tre tillbehören på svag värme, så att de kan serveras direkt, när köttet är färdigt.
Börja med att smälta smör i stekpannan, banka ut fyra flsäkfilé bitar under tiden. Salta, peppra och stek köttet i pannan.

Klart!

Servera filén med morötterna, purén och svampsåsen (se bild).