Köttfärslimpan. en riktig klassiker. Denna gång gjord på lamm, kryddad med salvia.
Jag hade turen att få några kilo lamm av en trevlig kompis och valde att mala en del på min kitchenaid, till denna rätt.

Köttfärslimpa:
500 gram lammfärs
1 gul lök
1 paket bacon
2 klyftor vitlök
1 dl skorpmjöl
8 hackade torkade plommon
Salt
Svartpeppar
8 salvia blad
1 litet knippe persilja
1 ägg

Lökconfit:
2 gula lökar
2 tsk socker
3 -4 kvistar timjan
1 klick smör
Olivolja
1/2 dl balsamvinäger

Instruktioner:
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en långsmal brödform och placera ett smörpapper i botten på formen (detta kommer underlätta att få ut limpan).
Mal/mixa bacon. Rör samman köttfärsen med brödsmulorna, löken, vitlöken, kryddorna (salt, peppar, salvia, timjan) samt hackade plommon.
Fyll formen med färsblandningen och ställ in den i ugnen. Baka i ungefär en timme eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta ut och låt vila i 10 minuter. Sen är det dags att vända ut den färdiga köttfärslimpan.

Koka samman skivad lök, socker, timjan, smör, balsamvinäger och en skvättolivolja. När löken blivit ordentligt mjuk och mörkbrun är det klart.

Servera som på bilden med lite salld och potatismos om det så önskas.

Att dricka till:
Vi drack en flaska Le Volte (nr 32472)