En härligt mättande sallad med många smaker och dominanta ingredienser som passar bra ihop. Fungerar utmärkt som lunch, men även som starter om den görs i något mindre skala.
Receptet är inspirerat av tidningen Taste Italia. 

Ingredienser (4 personer):
200 gram getost
Två mogna päron
Blandsallad
100 gram Bayonneskinka
Smör till stekningen
Salladslök 3-4
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Svartpeppar

 

Instruktioner:
Skölj och lägg upp salladen på tallrikarna. Skär salladslöken fint och fördela över salladen. Dela päronen och ta bort kärnhuset. Stek i smör tills gyllenbruna. Micra skinkan på hushållspapper i 1-2 minuter.

Lägg upp skivor av stekta päron samt krispig skinka i salladen och skivor/bitar av getosten (mängd efter smak).
Peppra lätt.

Servera som på bilden med överdroppad olivolja och balsamvinäger.

Övrigt:
Jag använde en svensk getost från Skåne, inhandlad på Möllans Ost, på Möllevångstorget i Malmö.