En fantastiskt god efterrätt, vars receptet kommer från Klassiska Desserter av Magnus Johansson. Efterrätter kan vara lite svårt att få till, men detta är en jag lyckas med. Helt klart en av mina favoriter.


Du behöver följande (6 personer):
Först och främst en våg och en glassmaskin. 

Vinkokta päron:
3-6 päron (beroende på efterrättsstorlek)

37,5 cl rött vin (med intensiv röd färg)
100 gram socker
1/ 2 kanelstång 

Tillredning:
Skala och kärna ur päronen. Lägg dem i en kastull och häll på rödvin, tillsätt socker och kanelstång.
Koka upp och sjud under lock tills päronen är mjuka. Känn regelbundet med en sticka.

Glassen:
370 gram mjölk
125 gram vispgrädde
1 kanelstång
25 gram honung
125 gram råsocker
120 gram äggula
Hallon
Citronmeliss 

Gör så här:
Blanda mjölk, grädde, kanelstång och honung i en kastrull och låt det koka upp, dra åt sidan.
Vispa råsocker och äggula lätt. Rör sedanner i gräddmjölksblandningen. Värm tills blandningen tjocknar (drygt 80 grader).
Häll massan i en bunke som står i iskallt vatten. Låt massan svalna. Sila nu det hela och kör i glassmaskin.
 

Servering:
Lägg en (eller två) halva päron tillsammans med en kula glass på varje dessertfat, samt dekorera med hallon och citronmeliss.