En rejäl och god lammstek med en varm sallad på betor och linser.

Ingredienser:
1 lammstek på runt 1-1,5 kilo
En burk hummeranjovis
2 stora kvistar rosmarin
1 kruka timjan
Salt och svartpeppar
4-5 vitlöksklyftor
Smör till stekningen

Korv:
Cumberland från Taylor and Jones eller annan korv av lammkött.
(Taylor and Jones finns i Stockholm och hos Matvarufabriken i Jönköping)
Rödbets- och linssallad:
1 kg rödbetor
1 1/2 dl puylinser
100 gram bladspenat
200 gram gröna bönor

Dressing:
1 pressad vitlöksklyfta
1 äggula
1/2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 dl crème Fraiche
Salt och peppar

Instruktioner:
Sätt ugnen på 160 grader
Hacka och vitlöken lätt.
Bena ur steken och fyll den med örtkryddor och anjovis samt vitlöken. Krydda med peppar och salt.
Bind ihop steken. Krydda även utvändigt med peppar. Stek den sedan runt om i smör.
Lägg den i en ugnsfastform och täck den med anjovis. Sätt in den i ugnen och kör den tills innertemperaturen är 56 grader. Ta ut steken och låt den vila i tio minuter.

Värm korvarna i ugnen under tiden som steken är inne, tänk på att denna korv är rå så den behöver en stund på sig.

För dressingen; blanda pressad vitlök, äggula, senap, vinäger samt olja avsluta med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Koka rödbetor. Skala dessa sedan och dela i mindre bitar. Koka bönor samt linser och tillsätt spenaten. Avsluta med att röra i dressingen.

Skär upp steken och servera med salladen och korven.