ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
Strömming till fyra personer Salt Vitpeppar Grovt rågmjöl Smör till stekning 3 hårdkokta ägg 1 stor burk ansjovis, Abbas 1 stort knippe dill Cirka 50 gram smält smör Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger…
ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
Smarrig, rejäl rätt att servera till många eller bara några få personer. Receptet är beräknat till 3 personer som en lunchrätt. 8 goda prinskorvar från tex. Vaggeryds chark. 8 färskpotatisar – kokta 1 gul lök 1,5 tsk torkad paprika-krydda Torkad, mald chili eller färsk hackad efter smak 5-6 ekologiska ägg 0,75 dl ekologisk grädde…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer 6 färska potatisar 4 hårdkokta ägg på gränsen till lösa 100 gram smör, som bryns före serveringen 400 gram lax Ett knippe gräslök och ett knippe dill Salt och vitpeppar till laxen Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
Pajdeg: 2,5 dl vetemjöl 125 gram smör 1-2 msk iskallt vatten Nyp ihop smör och mjöl. Avsluta med att tillsätta vattnet. Arbeta snabbt ihop tll en jämn deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen att vila. Fyllning: 250 gram rensade kantareller 20-30 kålblad (Gärna Red russian eller grönkål. Svartkål går också fint). 5-7…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 500 gram oskalade räkor 1 kilo blåmusslor 1 gul lök Mjöl 2 vitlöksklyftor 3-4 dl vitt vin Räk- och musselbuljong 4 eller 8 pilgrimsmusslor 600 gram tomater, varav 200 gram delas och torkas i ugnen på 100 grader Olivolja Svart bandpasta Basilika Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 pers 500-600 gram Hälleflundra Smör Vitpeppar Salt Örtolja Persilja Basilika Gräslök Libbsticka Salt lite vatten 1,5 dl olivolja 600-800 gram betor, gula och polka i detta fallet Smör Salt Persilja, hackad 1 dl färsk getost Pepparrot efter smak, fint riven ev lite salt Koka betorna, skal och sätt åt sidan. Riv pepparrot och rör…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 8 pilgrimsmusslor, stora vetemjöl 1 ägg 2 dl panko 1 dl riven parmesanost salt 6-8 buketter av blomkål 1,5 dl grädde ev lite fiskfond vitpeppar salt 2 stjälkar selleri olivolja Körvel Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan. Koka blomkålen i vatten…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 3-4 rödbetor 3 msk kapris 2 ägg, hårdkokta 2 dl crème fraiche Salt Svartpeppar 4 bitar torskrygg 2 msk smör Ca 0,5 dl olivolja Hackad persilja Salt Vitpeppar Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna. Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg…
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Enkelt och gott med banan och curry. 4 personer Ingredienser 4 bitar hälleflundra, 600 gram 2-3 bananer 1 msk curry eller efter smak Socker Salt Vitpeppar 2-3 dl grädde Basilika Smör till stekning Instruktioner Börja med att salta och peppra fisken. Stek lätt i smör runt om. Tillsätt curry och grädde. När anrättningen börjar bli…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Räkor och lax är aldrig fel ihop. En len timbal på just detta som rundas av med en riktigt god räksås. 4 personer Räkor 600 gram oskalade räkor Timbalen 200 gram skalade 200 gram lax 2 små ägg 1,5 dl grädde Cayennepeppar 1 liten lök som hackat och steks i smör Såsen Räkskalet Smör 1 stor lök 1 dm…
ungefär 10 år sedan
Ser riktigt bra ut.
ungefär 10 år sedan
I agree with Adam, ser riktigt gott ut!