Här kommer en ytterligare en variant med pepparrot och hälleflundra. Många goda ingredienser med många intressanta smaker gör denna rätten till en riktigt favorit.

Ingredienser (per person):
150 gram fisk, hälleflundra passar perfekt
1 ägg
Pepparrot (mängd efter smak)
3-4 potatis, mandel
1 löskokt ägg
8-10 stycken färska räkor
25 gram smör
Salt
Vitpeppar
Olja till fritering
Slätbladig persilja som dekoration


Gör så här:
Värm tallrikarna i ugnen.

Skala potatisen och koka den. Skala räkorna. Riv pepparroten (håll den instängd till serveringen).

Koka ägg(-en) 3-4 minuter beroende på storlek och skala det sedan.

Skär fisken i lämpliga bitar. Strö vitpeppar och salt på båda sidor. Häll olja i en teflonpanna, cirka 1-2 centimeters höjd.

Fritera fisken när potatisen börjar bli klar, två minuter per sida.
Smält smöret.
Servera som på bilden med mosat ägg och smält smör.

Att dricka till:
Vi drack en Chardonnay från Sydafrika