Rätten är inspirerad av en måltid jag åt hos Otto Ristorante i Singapore. En fantastiskt trevlig kombination mellan betor och bra fisk.

TIll 4 personer:
400 gram tonfisk (Helst en filé med diameter omkring 8 cm och uppåt)
Persilja
Gräslök
Dill
4-5 medelstora rödbetor
Olivolja (nypressad italiensk med mycket smak)
Salt
Svartpeppar


Gör så här:

Koka rödbetorna med skal tills de mjuknat. När de är klara, kyl dem lite och skala sedan. Ställ åt sidan.

Under tiden rödbetorna kokar tar man fram tonfisken. Hacka kryddorna mycket fint. Salta och peppra fisken samt rullar den i de färska kryddorna. Stek fisken i olivolja så att stekningen går in ca en centimeter i fisken. Ställ åt sidan.

Skär de skalade rödbetorna på mandolin i 1-2 mm tjocka skivor och lägg i en dekorativ ring på en talrik. Skär en skiva av tonfisken och lägg över skivorna av rödbetor, ringla över olivolja och dekorera med lite färska kryddor.

Att dricka till:
En flaska Pinot Noir