Pilgrimsmusslor black and white
En god och krämig starter, som även tilltalar ögat.
Till 4 personer:
8 pilgrimsmusslor
Svarta sesamfrö
Salt och peppar
Smör
2 morötter
1,5 dl gröna ärtor (frysta år bra)
En vitlöksklyfta
2 dl grädde
Kycklingfond, koncentrerad
Koka de skalade morötterna och ärtorna i varsin gryta.
Under tiden som morötterna kokar rullar man fyra av musslorna i de svarta fröna,
stek de obehandlade musslorna först därefter de med frö på, ung två minuter på var sida, håll varma
Mixa morötterna med hälften av grädden tillsammans med vitlöken, salt och peppar.
Mixa ärtorna med en tsk buljong och andra hälften av grädden.
Lägg upp en klott med morotspure och en med ärtpure och lägg därefter en mussla på varje klott.
Att dricka till:
Kanske en Sauvignonblanc passar till, alternativt en Riesling
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/12/05 klockan 11:31, och ligger i kategorin Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
Det här var riktigt gott (och snyggt)