Tapas till helgen: Älgfärsbiffar med rödbetskräm
I lördags var barnen på besök i Jönköping och även våra släktingar från Australien. Vi körde med en långlunch med flera olika tapas och avslutade med en torsk till huvudrätt. Här kommer det första av flera tilltuggsrecept denna vecka. Jag hoppas på att hinna presentera samtliga innan lördag kväll.
Den första jag vill visa är en liten älgfärsbiff med rödbetskräm.
Den första jag vill visa är en liten älgfärsbiff med rödbetskräm.
20 småbiffar:
300-400 gram älgfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl grädde
1 ägg
Svartpeppar
Salt
1 gul lök
Rödbetskräm:
2 stora rödbetor
Pepparrotsfärskost
Crême Fraiche
Svartpeppar
Salt
Persilja
Hacka löken fint och rör samman med ströbröd, ägg och grädde. Krydda och smaka av med peppar och salt. Därefter rör man i färsen så att allt blir väl blandat.
Rulla som stora köttbullar och platta sedan till en minibiff. Stek biffarna i smör och ställ sedan åt sidan.
Under tiden låter man rödbetor koka tills de är genomkokta (mjuka), prova med sticka.
Skala och skär i bitar. Mixa betorna med färskost med pepparrotssmak och crême fraiche efter smak, till en krämig konsistens. Smaksätt med salt och peppar,
Servera som på bilden med en kvist persilja.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/12/07 klockan 09:33, och ligger i kategorin Kött, Mat, Vilt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
I mitt tycke är det älgköttbullar som synes på bilden.
ungefär 10 år sedan
Du är skarpsynt, min herre.
ungefär 10 år sedan
Jag vill äta, tugga, smaska på dessa nu.
När kan Winendine börja leverera matkassar & recept hem till dörren?
ungefär 10 år sedan
Hehe, goda är de.
Vi får se vad framtiden har att utvisa.
ungefär 10 år sedan
Detta ser verkligen gott ut.
ungefär 10 år sedan
Det var det
ungefär 10 år sedan
veldig interessant, takk