Så var det dags för det femte tapastipset denna vecka, musslor i gräddsås. Detta hör inte till vanligheterna när jag gör smårätter, men visade vara sig både vara ett gott och intressant komplement till de övriga rätterna.

Musslor till 10 personer:
1 nät musslor (20-40 musslor är lämpligt)
2 gula lökar
Persilja
Lagerblad
Timjan
4 dl vitt torrt vin
30 gram smör
2 msk vetemjöl
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl grädde
Gräslök till dekoration
Svartpeppar
Salt

Släng de musslor som är öppna och rengör resten.

Skala och grovhacka löken. Tillsätt persilja, lagerblad och timjan till löken och stek det i smör i ca fem minuter. Tillsätt nu vin och låt det koka upp. Släng i musslorna och koka ordentligt i ungefär tio minuter. Ställ att svalna, så att du kan plocka ur musslorna. Spara koket/buljongen. Släng de musslor som inte öppnat sig efter kokningen.

Sila buljongen och koka samman till hälften, späd med grädden och red med smör/mjöl-redning. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Häll i musslorna och rör om. Servera på små fat med gräslök som dekoration.