Så har vi kommit till vårt sista tapasförslag för denna gången. En härlig liten soppa på svamp som passar utmärkt på ett bord av smårätter. Se nu till att välja 4-5 av era tapasfavoriter att laga och bjud hem ett gäng goda vänner på en trevlig kväll.

Championjonsoppa:
10 st bruna champinjoner
1 stor schalottenlök
2 dl grädde
2 dl mjölk
Timjan
Salt
Peppar
2 klyftor vitlök
1-2 msk Madeira eller portvin (söt sherry går också bra)

Kycklingbuljong (alt viltfond beroende av vilken karaktär man önskar på soppan)
Smör
Nypressad olivolja från Italien (min är köpt på Matvarufabriken i Jönköping)

Gör så här:
Hacka löken, vitlöken och stek i smör. Tillsätt de fint skivade champinjonerna och stek till de är genomstekta ung 15 minuter.
Tillsätt nu mjölk och grädde samt buljong. Rör även i lite blad från timjan och mixa det hela med en stavmixer, till mycket fin konsistens. Om du upplever att blandningen är väldigt tjock, kan ytterligare mjölk tillsättas.
Smaka av med Madeira, salt och peppar och eventuellt lite mer buljong.

Servera med färsk hackad svamp, olivolja och en kvist timjan.