För er som tröttnat på att jag fokuserar på enbart Kusmi i mina inlägg kommer här en glad överraskning. Tillverkaren denna gång heter LØV och sorten jag provat är en Earl Grey.


Teet har en god och kraftfull doft. Tebladen är precis som de ska vara, nämligen i stora bitar (dock har de en förmåga att smula sig, vilket är lite synd), vilket är tydligt när man häller på det varma vattnet. Smaken är välbalanserad och lyckas väl med att representera klassikern Earl Grey med sin tydliga bergamott arom.

Om man jämför med Kusmi Earl Grey, står sig LØV ganska bra. Kvalitén är hög, priset högt och burken har en juste design. Det som talar för LØV är just producentens inriktning mot helorganiska produkter, vilket säkert uppskattas av flera konsumenter.

Producentens egen beskrivning:
Svart te med smak av bergamott. Det väcker smaklökarna.

Övrigt:
LØV Organic säljs i 100 grams och 200 grams plåtburkar samt i 20-pack med tepåsar.

Teet hittade jag på även denna gång på Malmö Cigarr och Tobakshandel, som ligger vid Gustav Adolfs torg i Malmö.