Här kommer ytterligare ett förslag på en nyårssupé. Upplägget är mer klassiskt med förrätter, fiskrätt, kötträtt och tillslut en efterrätt. Menyförslaget är ganska mastigt och rekommenderas att förtäras under flertalet timmar alternativt att man väljer ut de godbitar som föredras.
Hoppas det faller Er i smaken.


Hummersopppa:
Gjord på egen fond. Serveras med hummerkött och selleri.
Recept

Dryckesrekommendation:
Champagne, Deutz Brut Classic (nr 7487) och om man föredrar ett vitt vin, Petit Chablis (nr 5585).

Svampcrepês:
Varma ”pannkakor” som blandas med en gräddig svampstuvning och en fräsch sallad.
Recept

Dryckesrekommendation:
Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay 2008 (nr 90039).

Bergtunga med räk- och laxmousse:
Härlig fiskrätt som kombinerar räka och plattfisk perfekt.
Recept

Dryckesrekommendation:
Parallèle 45 Côtes du Rôhne (nr 22800)

Ryggbiff med potatis- och äppelgratäng som serveras med Calvadossås:
En kraftfull kötträtt med många härliga smaker och ingredienser.
Recept

Dryckesrekommendation:
En Cider, exempelvis
Boulard Cidre de Normandie Brut (nr 1848)

Rödvinskokta päron med kanelglass
En fantastiskt god efterrätt, helt klart en av mina favoriter.
Recept


Dryckesrekommendation:
Domaine Pouderoux Grande Réserve (nr 8413)