En traditionell italiensk rätt från Milano, med smak av persilja, citron och vitlök. En personlig favorit.

Ingredienser:
2,5 kilo kalvlägg skuren i skivor
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 gula lökar
4 msk smör
Mjöl att vända köttet i
Salt
Svartpeppar
1 dl olivolja
1,5 dl vitt vin
1 kg tomater
1 knippa persilja
1,5 dl köttbuljong
Timjan
Oregano
2 lagerblad
Gremolata
2 citroner
Bladpersilja
5 klyftor vitlök

Kalv:
Skala och hacka morötter, lök, vitlök och selleri. Fräs sedan i olja tills det fått färg och ta av från värmen.

Mjöla, peppra och salta köttskivorna, bryn dom i smör eller olivolja. Ta köttet från pannan och tillsätt vinet och koka ur köttsaften.
Skålla tomaterna och kärna ur dom. Hacka dem sedan grovt.
Späd stekskyn med köttbuljongen och lägg i hackad persilja, timjan, oregano, lagerblad och de hackade tomaterna. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Lägg köttet i en gryta och häll över såsen. Koka i cirka 2-3 timmar. Tillsätt buljong vid behov.

Gremolata:
Riv de tvättade citronerna, finhacka persilja och vitlök och rör samman.

Risotto alla milanese
0,5 gram saffran
1 gul lök
1 liter buljong, oxfond
75 gram smör
2,5 dl avorioris
75 gram parmesanost

Skala och hacka den gula löken och stek den i smör i ca fem minuter. Tillsätt riset och rör om. Tillsätt buljong och saffran (Buljongen ska tillsättas lite i taget). När riset är al dente så tillsätter man smöret och den rivna osten. Låt stå i fem minuter.

Servera som på bilden.

Att dricka till:
En ung Bardolino, exempelvis Voga Quattro 2009 (72034).