Enkel och god fiskrätt, som fungerar perfekt till lunch eller som huvudrätt. Så ta fram svampen ur frysen och släng ihop en riktigt höjdare.

Risotto
1 gul lök
3 dl blandad svamp (ex. Kantareller, KarlJohansvamp, Skogschampinjoner)
Timjan, rosmarin
Carnaroli ris
50 gram smör
2 dl riven parmesanost
5-7 dl fiskfond (egen eller köpe i nödfall)
2 dl vitt torrt vin

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Svampen ska hackas och stekas i smör samt kryddas  med salt, peppar och timjan. Hacka löken och stek i smör i fem minuter utan att den tar färg. Tillsätt sedan riset och rör om. Späd med buljong, lite i taget, variera med vitt vin. Prova dig fram till att riset ligger på gränsen till att gå över från att vara Al Dente och rör då i smöret, osten samt svampen. Ställ åt sidan under lock och låt svälla i 5 minuter.

Under tiden anrättas hälleflundran som steks i smör, körs sedan tio minuter i ugn.

Servera som på bilden med en kvist rosmarin

Att dricka till:
En kraftfull Chardonnay