En enkel kycklingrätt med mild lök, grädde och god ost. Rätten är lätt att skala upp ifall det är många gäster på besök.

Ingredienser:
4 kycklingbröst
Smör
Guyèreost
1 purjolök
1,5 dl vitt torrt vin
2,5 dl grädde
Peppar och salt
Smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka purjon och stek i smör på låg temperatur tills den är genomskinlig (ca 10 minuter). Häll på det vita vinet, koka ner/reducera till 0,5 dl. Häll i grädden. Blanda och låt koka till trög konsistens. Salta och peppra. Ställ i kylen.

Stek brösten i smör, salta och peppra. Lägg i en form och täck med röran och riv osten över. Gratinera i ugn tills innertemperatur cirka 65-70 grader. Avsluta med grill för att få fin färg.

Koka ris och servera med en fin kvist persilja.

Att dricka till:
En vit Österrikare till Gruner Veltliner blir bra.