Ytterligare en omgång Macarons från mig, denna gång med vitchoklad- och skogsbärfyllning. Först och främst vill jag påpeka att jag är fullt medveten om att de inte riktigt ser ut som en Macaron ska göra, utan de saknar kransen runt marängbotten. Anledningen till detta är att smeten blev för fluffig, vilket lätt kan åtgärdas med ytterligare vispande.


Ingredienser:
100 g vit choklad
0,5 dl grädde
2 msk skogsbärssylt
Röd pasta- eller karamellfärg

Använd samma recept till marängsidorna som i Nougat- och hasselnötsfyllda Macarons, med enda skillnaden att istället för kakao tillsätter du livsmedelsfärg för att matcha bärfyllningen.

Fyllning:
Mixa sylt, färg (för renare kulör) och grädde fint med t ex en stavmixer. Häll ner i en kastrull och koka försiktigt upp. Hacka chokladen och lägg i den i grädd- och syltblandningen samtidigt som man tar av den från värmen. Rör/vispa tills chokladen smält helt. Ställ svalt eller direkt i kylen.

När marängsidorna svalnat, är det dags att klicka på bärfyllningen och sätta ihop dem två och två. Klart!

Tips:
Förutom en bra matberedare, är spritspåsar och ett brett spektra av pastafärger. Jag använder produkter ifrån Wilton och har köpt dessa på Kakburken.se (Pastafärg och Spritspåsar)

Att dricka till:
Jag föredrar som vanligt en kopp bra te eller espresso.