Enkelt och gott med en rejäl köttbit, skysås, klyftpotatis och en smakrik tomatkonkasse.

Tomatkonkasse
30-tal Körsbärstomater
1 gul lök
Basilika
Olivolja
1 dl rött vin
3 klyftor vitlök
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré

Hacka lök, vitlök och tomater. Stek i olja tills det börjar sjunka ihop (tar cirka 15 minuter) Tillätt tomatpuré och vin. Koka ner röran och smaka av med basilika.

Klyftpotatis
8 potatisar
Olivolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 250 grader.
Skala potatisar och dela dom i klyftor. Koka potatisen i saltat vatten, 5 – 10 minuter. Häll av och drissla olja över, rör om och lägg i ugnssäker form. Salta med flingsalt och sätt i ugn. Testa potatisen lite då och då med en sticka. Den ska ha en gyllenbrun yta när den är klar.

Entrecote
4×150-200 gram
Salt
Svartpeppar
Kalvfond/köttbuljong
Balsamvinäger

Ta fram köttet ett par timmar innan det ska stekas, så det antar rumstemperatur. Stek i smör 2-3 minuter på var sida lite beroende av tjocklek. Salta och peppra.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll lite fond/buljong i pannan och vispa ur den, tillsätt lite basamvinäger och använd skyn till serveringen (se enligt bild).

Att dricka till:
Château Pech-Latt  (nr 2233): Smakar av syrliga mörka bär och har en fin örtighet.
Château Prat-Majou-Gay Vieilles Vignes (nr 5318): S
makrikt vin med toner av hallon och har en uppeggande kryddighet.