Denna flaska togs med av min vänlige skånepolare och dracks medans maten lagades i köket. Mycket trevligt.

Ett organiskt öl som jag provade för allra första gången. Blev positivt överraskad, av denna kraftiga öl.
Den bayerska ölen ”Kaltenberg Organic” bryggs på svenska Krönleins. Ölet är en smakrik pilsner med kravmärkning.

 


Direkt när jag tog första sippen av denna öl, som jag kylt svinkall, fick jag flashbacks till väldigt tidiga ölminnen. Fiske, grillad korv och Röd Falcon (numera inte i röd burk, skandal). Jag fick helt enkelt en skön trygg känsla i kroppen. Redan här var jag såld. Om detta är ett bra betyg rent allmänt, för andra, har jag därför svårt att avgöra.
Det som var mest överraskande med denna öl, var att den inte var obalanserad som många andra Organiska ölsorter som jag tidigare provat. Beskan hade inte ett bittert bett och den påpekade brödigheten gjorde sig precis kännbar. Skummet är ljust, luftigt och fastnar lätt på glasetsinsida. Ölet är mellanljust, klart och har inte direkt utmärkande bubblor. Välbalanserat som sagt.

Producentens egen beskrivning:
”Kaltenberg Organic är ett elegant, mild och lättdrucken kunglig pils som vi licensbrygger på uppdrag av HKH Prins Luitpold av Bayern. Ett förtroende vi är mycket stolta över! Detta förnämliga KRAV-certifierade öl är som alla våra öl Naturbryggt® på traditionellt sätt helt enligt de tyska renhetslagarna från 1516. Kaltenberg Organic är ett komplett, ljust gult öl med en lätt citruston, fin kropp med len, torr beska och liten brödighet.”

På Systembolaget:
Kaltenberg Organic
Pris: 11:90 kr
Volym: 33 cl
Nr: 1270