ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Snabbt, smidigt och fantastiskt gott. En pasta som gör sig bra vid de flesta tillfällen. 4 personer Ingredienser 1 kg hjärtmusslor 3 vitlöksklyftor 2 dl vitt torrt vin Olivolja 2 krukor koriander alt persilja om så önskas Spagetti alternativt tunn tagliatelle Instruktioner Skala och hacka vitlöken och stek den i olja i några minuter…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Små smakfulla fiskfärsbiffar som serveras med en krämig aioli och nyklippt gräslök. Biffar 200 gram torsk 200 gram lax 200 gram räkor 1 ägg 1 dl grädde ströbröd 1/2 tsk sambal oelek Mal fisken och räkorna med hjälp av en köksassistent (exempelvis KitchenAid). Tillsätt sambal, grädde och ägg. Blanda väl och tillsätt därefter ströbröd…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Fantastiskt gott om det görs rätt. Mycket trevlig pill-/plockmat att äta till lunch eller förrätt. 2 personer Ingredienser 1 -2 dl vitt vin, Sauvignon Blanc 1 röd pepparfrukt 2 färska lökar 4-6 vitlöksklyftor 1knippe persilja 1 stjälk selleri 1/4 fänkål 1 klick smör Rensa och hacka lök, vitlök, fänkål och selleri. Finhacka pepparfrukten. Stek allt…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Gott och krämig med pigrimsmusslor och fänkål. Fungerar bra som förrätt och faller nog de flesta i smaken. 4 personer Ingredienser 8 pilgromsmusslor 1 fänkålshuvud 2 dl grädde 1 dl Noilly Prat 1 färsk gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk pastis Salt Socker Svartpeppar Anisisop eller fänkålsdill Instruktioner Dela fänkålen i mindre bitar och stek…
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
En god sommarhamburgare med smak av vitlök, tomat och en härlig aioli. 2 personer Burgare 500 g köttfärs 1 ägg 1 dl grädde ströbröd 1 färsk lök 1 vitlöksklyfta 1 stort knippe persilja Salt Svartpeppar 1 tsk socker Skala löken och hacka den. Skala vitlöken och pressa. Vispa samman med övriga ingredienser (i en Kitchen…
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
Blåmusslor i en ny tapas variant. Som vanligt inhandlades det hela på Ek’s Fisk i Jönköping och var i grytan inom ett par timmar. Denna gång smaksattes de små godingarna med chili, gurka och lök. Ingredienser En säck musslor (cirka 500 gram) 1 schalottenlök 1 selleristjälk 1 dm purjolök 2+ 1 msk olivolja 1 dl…
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Fisk och skaldjur inhandlades som lördagstraditionen bjuder på västra torget i Jönköping. Ek´s fisk hade denna gång ett gäng riktigt fina rödspättor som jag inhandlade och kompleterade med ett nät musslor samt ett par hundra gram räkor. Ingredienser 4 rödspättor 2 hg räkor 1 kasse musslor Dill 2 dl grädde 1 gul lök 1 morot…
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
En god rätt som fungerar som så väl tapas som tilltugg. Härliga blåmusslor med smak av persilja och vitlök. Ingredienser Blåmusslor Persila 2 vitlöksklyftor 0,5 citron Olivolja Börja med att koka musslorna enligt tidigare recept. Hacka persilja, pressa 2 vitlöksklyftor samt riv skal från en halv citron. Blanda skalet med olivolja, tillsätt persiljan och vitlöken.…
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Ljuvligt gott med gräddiga musslor och smak av rostad vitlök. Musslorna kommer ifrån Eks fisk igen (Västra Torget i Jönköping). ”Minigrytorna” kommer från Alcase och är av märkret Staub. Ingredienser 1 påse/nät färska musslor 1 gul lök 1 dm purjolök 3 vitlöksklyftor 1 morot 1 selleristjälk 1 dl vitt vin 1/2 knippe persilja 1 dl…
ungefär 10 år sedan - 1 kommentar
Absolut en av förra helgens favoriter. Efter att ha ätit ”Moule et frites” till lunch dagen innan, var läget perfekt att följa upp med en god fond till favoritfisken. Det blev alltså en härlig torskrygg med potatismos och en gräddig blåmusselsås samt rejält med hackad gräslök. Mycket gott som sagt. Ingredienser (4 personer): 600-800g torskrygg…
ungefär 10 år sedan
Gott och enkelt, precis som du säger.