Här är mitt tredje försök på de kända små bakverken från Frankrike. Som ni ser börjar jag få till dem bättre och bättre. Denna gång valde jag att färga macaronsidorna i ljustgrönt och fylla med mörkmintchoklad. En lyckad kombination tycker jag.


Marängsidorna gör ni enligt följande recept, med skillnaden att ni byter ut kakaon mot grön livsmedelsfärg (karamell eller pasta).

Fyllning:
100g mintchoklad (Marabou Premium brukar jag använda)
100g blockchoklad (variera ljus/mjölk/mörk beroende på önskad smak).
2 msk vispgrädde
1 -2 dl florsocker

Hacka chokladen fint. Värm sedan grädden i en kastrull och ta av från plattan precis innan det börjar koka. Vispa snabbt i chokladen och fortsätt tills den smält helt. Låt det hela svalna och ställ in i kylen. När fyllningen är kall kontrollerar du konsistensen. Beroende på tröghet, blandar du i lagom mängd florsocker.

Klicka eller spritsa mintchokladfyllning på hälften av marängerna och sandwicha med resterande mandelmaränger.

Klart att servera till kaffe eller te.