Lördagens uppladdningsmat inför handbollen blev en bit ryggbiff (från Malmö Kötthandel), som serverades med sockerärtor, klyftpotatis och bearnaisesås på persilja. En måltid som satt riktigt bra efter att jag och Herr Mannerstedt varit och pangat lerduvor på Staffanstorp.

Laga bearnaisen enligt följande recept, med skillnaden att du ersätter dragonen med slätbladig persilja och en skvätt citronsaft. Persiljan och citronsaften tillsätts när såsen är klar.

Ingredienser (2 personer):
2 x 150-200g ryggbiff
10-115 sockerärtor
4 potatisar (fasta)
1 msk citronsaft
Slätbladig persilja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Ta fram köttet så att det blir rumsvarmt och sätt ugnen på 250 grader grill.

Tvätta potatis noggrant och dela i klyftor. Koka upp vatten i en gryta och släng i potatisen i 5-10 minuter beroende på storlek. Häll sedan av vattnet och häll i en skvätt olivolja samt en klick smör. Salta och peppra och rör försiktigt runt. Lägg upp klyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och kör i ugnen tills gyllene.

Gör såsen.

Koka upp vatten till sockerärtorna och sätt samtidigt en järnpanna på spisen och släng i den en rejäl klick smör. När smöret slutat fräsa och börjar mörkna läggs köttbitarna i. Stek 1-3 minuter på varje sida beroende på hur man vill ha köttet tillagat. Lägg köttet på en tallrik och täck med aluminiumfolie och låt vila i några minuter.
När köttet vilar kokar du socker ärtona i 2-4 minuter (beroende på storlek).

Försök tajma så att alla delar blir klara ungefär samtidigt. Servera på förvärmda tallrikar och dekorer med en persiljekvist.

Att dricka till:
Vi drack en flaska Tempranillo Crianza 2002. Det var både riktigt gott och passade bra till.