En härlig vegetariskt starter som smälter i munnen. Ett recept jag är mycket nöjt med. Bara att pröva, ni kommer inte bli besvikna.

6 personer

Aubergintimbal
1 aubergin
1 scharlottenlök
2 ägg
0,5 dl grädde
125 gram ricotta
Ett knippe timjan
Salt
Svartpeppar
Olivolja
2 dl parmesanost

Sätt ugnen på 170 grader.
Micra auberginen hel i 6-8 minuter (800 W). Den ska vara mjuk när den är klar. När den kallnat så att det går att ta i den dela och skrapa ner innehållet i en bytta.
Hacka löken och stek på svag värme tills den är genomskinlig. Rör ner löken i auberginen tillsammans med ägg, grädde, ricotta, salt, peppar, hackad timjan och parmesanost. Kör blandningen med stavmixer, till en grov smet.
Smörja 6 teflonformar med olivolja och fyll med smeten. Ställ i vattenbad i ugn, ungefär 30 minuter.

Bechamelsås
2-3 msk smör
2 msk vetemjöl
¼ tsk riven muskotnöt
1,5 dl riven parmesanost
5 dl mjölk
0,5 dl grädde
Salt
Peppar
Socker

Smält smöret i en panna och tillsätt mjölet. Vispa och tillsätt varm mjölk och grädde. Balansera smaken med salt, peppar och socker. Smaka av med muskot. Tillsätt den rivna osten. Vispa såsen jämn.
Stjälp upp timbalen på en spegel av ostsås, dekorera med en kvist timjan.

Att dricka till
En Chianti från Toscana.