Detta blev kvällsmaten i söndags. Revbenen serverades med en enkel tomat- och löksallad, vilket fungerade bra till. Lammet köptes precis som ryggbiffen på Malmö Kötthandel och inte heller det gjorde mig ett dugg besviken.


2-3 Personer

Revben
1 kg lrevben/bringa av lamm
3 msk honung
Japansk soya (Kikkoman Soy Sauce)
0,5 dl balsamvinäger
1-2 msk Tabasco Chipotle
4 msk kycklingfond
1 liter vatten
1 msk American Steakhouse Seasoning (Annars; Lagerblad, kryddpepparkorn, korianderfrön)
Salt
Svarpeppar
Majzena till redning (vetemjöl utblandat i lite vatten fungerar i nödfall)
Slätbladigpersilja (till dekoration)

Gör så här
Häll en knapp liter vatten i en stor gryta. Tillsätt 2 msk fond, salt och Steakhouse Seasoning. Koka upp och lägg sedan i revbenet.  Låte sjuda i ca en timma. Ta upp köttet och kontrollera att det börjat släppa ifrån benen.

Blanda 1 dl vatten, honung, soya, chipotle, resterande fond och svartpeppar. Koka ihop och red av. Smaka av med salt.

Sätt ugnen på 250 grader grill.

Doppa revbenet i glacén och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du täckt bitarna ordentligt. Sätt i ugnen och låt grillas i ca 5 minuter. Ta ut vänd köttet och pensla på resterande glacé. Sätt in i ugnen i ytterligare ungefär 5 minuter.

Klart!

Servera med en enkel tomatsallad med rödlök, olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Att dricka till
En svalkande öl. Exempelvis en iskall Franziskaner.