En fantastisk och överraskande god tesort från favorit producenten Kusmi. Kombinationen av mustigakryddor och choklad gör Spicy chocolate till en av de absoluta favoriterna hemma i tehyllan.


Det första som jag kom att tänka på när jag smakade Spicy Chocolate med mjölk första gången, var hur mycket det påminde om en riktigt god Chai-Latte. Gott, kryddigt och på gränsen till juligt. Chokladsmaken är inte alls lika framträdande som i den ”rena” Kusmi Chocolate, dock är tonerna jämna och en lätt söthet gör sig påmind.
Denna gång provade jag inte löste ur en av de lättigenkända plåtburkarna, utan en Kusmi’s lyxiga tygtepåsar. Ett bra sätt att pröva fram favoritsorten och trots det höga priset, ett lämpligt alternativ till att köpa en helburk med ett te som inte faller dig i smaken.

Spicy Chocolate står sig mycket bra bland de andra sorterna och är helt klart något jag kommer köpa på den stora burken.

Producentens egen beskrivning
”Spicy Chocolate te är resultatet av en smaksättning med kryddor, choklad och svart kinesiskt te. Bland alla Chocolate-sorter från Kusmi Tea, är detta förmodligen den mest överraskande. Spicy Chocolate är en anspelning på de första sätten att preparera och dricka varm choklad. Ända sedan den introducerades i Europa på 1600-talet har denna dryck gjorts av kakaobönor och kryddor.

Detta te kommer tillfredställa alla te- och chokladälskare. Serveras gott varmt eller iskallt på sommaren, för en härlig eftermiddag … och helt utan kalorier!”

Övrigt
Tepåsarna kostar 8-12 kronor styck, lite beroende på var du köper dem. Många affärer som säljer kusmi har dock blandpåsar med lite olika sorter, alternativt temaförpackningar.

Hur som helst är påsarna ett smidigt sätt att ta med favorit teet, när man är på resa.