Foie gras mousse med Champis
Enligt mig är detta den ultimata aperitif och smakbits-kombinationen. Den är extremt snabbgjord, smakar bättre än det mesta och ger en fantastisk bra känsla av lite lyx.
Du behöver följande:
En flaska Champagne; ex. Louis Roederer Carte Blanche (nr 7600)
Ank/gåslever-mousse
En smal baguette
Bra marmelad av fikon/tomat (grön)
Smör
Instruktioner:
Självklart och lätt att glömma bort är att kyla flaskan i tid, släng in den i kylen dagen innan.
Gör tunna skivor av baguetten, rosta eller snabbstek skivorna i smör. Bred på rikligt med mousse och droppa på en liten klick marmelad.
Lägg upp det hela snyggt, poppa korken och låt festen börja.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2010/06/18 klockan 08:57, och ligger i kategorin Dryck, Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Världens absolut lättaste och godaste ”drink med tilltugg”.