Jag hittade ett fantastiskt snyggt och smarrigt recept i en av våra favorittidningar, nämligen ”Livets Goda”, Receptet kallas Apelsinsallad med mascarponenötkräm och kommer här i en tillsnyggad version från oss på Winendine.

Ingredienser (ca 8 personer)
10 apelsiner
150 gram strösocker
1 knapp deciliter Grand Marnier
1,5 msk Grenadin
Citronmellis
125 gram mascarpone
50 gram hasselnötsmassa

Gör så här
Börja med att filéa apelsinerna: Skala apelsinerna med en kniv och skär sedan i mellan klyftorna, så att en fruktköttsfilé, fri från skal, blir frigjord. Samla dem i en bunke och avsluta med att krama ur resterande saft ur apelsinerna, även den i bunken.
Sila av all saft från filéerna.
Ta fram en kastrull, häll i sockret och koka tills det karamelliserat sig. Tillsätt nu apelsinsaften och koka upp igen. ta bort det hela från värmen och häll i de båda smaksättarna Grand Marnier samt Grenadin. Ställ att svalna.

Rör ihop mascarpone och nötmassa.

Blanda ner apelsinfiléerna i saften, servera i snygga glas, klicka på lite nötkräm och toppa med citronmeliss.

Klart, snyggt och gott.