Lördaglunchens förrätt blev en enkel ”fusk”-carpaccio i form av bresaola med parmesan, ruccola och en skvätt olivolja. Fräscht, gott och löjligt enkelt.Det behövs som ni förstår inte mycket till recept för att förbereda denna rätt. Istället får man fokusera på att få tag i bra råvaror. Jag har handlat mitt kött i charken hos Möllans Ost i Malmö. De har både bra kvalité och pris på sina varor. Även om färdigförpackad bresaola från livsmedelsaffären håller god kvalité och duger, är det ofta godare och mer prisvärt i en charkdisk.

Ingredienser (4 personer)
16 skivor bresaola
1 påse ruccola (ca 70g)
1 bit parmesaost
Extra virgin olivolja
Svartpeppar
Flingsalt

Skölj salladen och grovriv osten. Lägg upp salladen på tallrikarna och gör små rullar av köttet som du staplar ovanpå. Smula nu över parmesan och droppa över olivolja. Avsluta med ett par vrid på pepparkvarnen och lite flingsalt.