Vid mitt senaste besöket på Möllans Ost, såg jag att de ännu en gång fått in en burk med ”cheese crackers” jag spanat in strax innan jul. Det var bara att slå till och väl hemkommen, var det dags att börja provsmaka dessa små bakverk. 

Förpackningen innehåller tre sorters vetekex. Smakerna är Olivolja och havssalt, Rosmarin samt Gräslök. Varje sort av kexen har en specifik ostsort i åtanke.

Gräslökscrackern är tänkt att ätas tillsammans med en mogen och krämig brie.

Rosmarincrackern har smaksatts för passa väl till de flesta mjuka ostar som finns.

Olivolja och havssalt kombinationen  är framför allt tänkt till att ätas med parmesan och pecorino.

Företaget som producerar dessa smaksatt crackers heter The Fine Cheese Co. och är beläget i staden Bath, England. Bath som förövrigt är födelseort till en av de mest kända engelska ostarna, Cheddar.

Ostkexen förpackas i en riktigt snygg och behändig plåtburk som lackats i matt vit. Burken är så pass välgjord att kexen håller sig hyfsat bra under en lite längre tid. Sen är det alltid trevligt med en förpackning som man kan ha framme även när dess innehåll inte ska ätas.

Sorterna går självklart att köpa var för sig. Så har du en ostfavorit som du brukar ha hemma eller en smakpreferns på kexen, kan du fylla på med just denna sort i fortsättningen.

Samanfattningsvis ska jag säga att den sort som jag föredrar (att äta naturell) är gräslöken. Alla tre sorter har dock sina fördelar, beroende på situation och tillbehör. Gräslöken är som sagt riktigt god som den är, rosmarinen passar jättebra till en färsk get och oliv/havsalt är tillräckligt neutral för att fungera ihop med de flesta tillbehör.
Samtliga kex är hur som helst riktigt goda och fyller sin funktion utmärkt.

Min rekommendation till Er är kort och gott, köp, ät och må bra.