Nu var det längesen vi presenterade en dessert här på WnD, så jag tänkte tipsa om en riktig höjdare som jag hittade i tidningen Lantliv Mat & Vin förra året. Kanel, kola och syrliga lingon, mycket gott.

6-8 portioner

Parfait
2 ägg
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde 

Lingonkolasås
1/2 dl strösocker
1/2 dl brun farin
2 dl vispgrädde
1 dl lingon

Parfaiten
Separera äggvitor och gulor.
Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker, och kanel pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett i vitt fast skum. Vispa även grädden.
Blanda försiktigt ner grädden i kanelsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
Häll smeten lämpliga serveringsglas. 

Kolasås
Smält strösocker och farinsocker sakta i en kastrull. Häll i grädden lite i taget och låt koka tills sockret löst sig. Blanda i lingonen och låt koka någon minut.

Tips:
Ta ut parfaiten i god tid före servering och servera den med den varma såsen.