Bear battered spätta med hemgjord remoulade och kokt potatis. Enkelt och så gott.

Rödspätta
4 ordentliga filéer av rödspätta, skinnfria på båda sidor
100 gram vetemjöl
1/2 flaska öl
1-2 tsk bakpulver
1 äggula
Salt
Vitpeppar
Smör

Potatis
8-12 potatisar

Sås
1 dl majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
1 msk hackad kapris
1-2 msk hackad syltlök
2 msk finskuren gräslök
Eventuellt lite curry

Såsen
Rör samman och ställ åt sidan, så det får dra lite.

Potatisen
Skala och koka potatisen.

Sikta mjölet, tillsätt bakpulver och öl. Blanda tills att det blir så tjockt att det väl täcker baksidan på en sked. Rör ner äggulan samt salta och peppra väl.
Torka filéerna och vänd dom i blandningen. Stek dem i smör tills gyllene.
Servera med sås och potatis samt en klyfta citron.

Att dricka till
Vi drack en Topazio från Duoro Portugal till, passade utmärkt.