Ricottakaka med apelsin och kokos
Ett enkelt och gott kak recept som hittats i en gammal Buffé. En fluffig efterätt eller ett sött tillbehör till kaffet med smak av citrus, vanilj och kokos.
Ingredienser:
250 gram ricotta
100 gram smör
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
Rivet skal från en apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl riven kokos
Smör och kokos till formen
Florsocker att pudra över kakan
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Vispa ägg samt socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan ricotta, det smälta smöret, apelsinjuicen och det rivna skalet.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner blandningen i äggvispet.
Smörj en lämplig form som rymmer cirka 2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter och ta ut.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra med florsocker precis före serveringen.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra med florsocker precis före serveringen.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2011/02/17 klockan 06:22, och ligger i kategorin Bakat, Dessert, Kaka. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Den här är så god!