Tisdagskväll efter jobbet, Robert och jag sitter i en Auto (Indiens motsvarighet till Tuk-Tuk), som viner ner längs Chennai’s proppfulla gator. Föraren luktar starkt av cannabis och mumlar konstant med sig själv samtidigt som han tvärnitar för en korsande bil. Den svenska vintern känns löjligt avlägsen här i den tryckande kvällsvärmen. Ytterligare en tvärnit och en snabb insvängning till trottoarkanten. Vi är framme vid vårt mål, The Raintree Hotel-restaurangen The Kitchen.


Hela restaurangen är ljus, clean och fräsch. Lätt futuristisk inredning, men utan att gå till överdrift. Personalen och servicen var som vanligt bra. Tyvärr var restaurangen lite öde första delen av middagen, men detta förändrades drastiskt den närmsta timmen. Barnfamiljer, turister och par dök upp i en väldig fart.
Väl inne till bords beställde vi in två öl av märket King Fisher. Till detta blev det lite tilltugg av sorten papadum, ett chipsliknande och kryddstarkt flat bröd, som är riktigt gott (se bilden nere till vänster).

Till huvudrätt blev det en ”Feast Burger” (se bilden uppe till höger) på kyckling för min kollega . Den serverades med pommes, ketchup, ost, lökringar och det på indiska hamburgare alltid återkommande stekta ägget. ”Gott” var betyget.
Själv valde jag en slags grönsakstapas vid namn ”Mixed vegetarian kebab platter” (se bild nedan). Rätten var hel vegetarisk och bestod ut av fylld rostad indisk potatis, grillad minimajs samt grillad paneer (en färskost) med paprika och tomat. Det hela serverades med linsdippen dal samt en god mynta och koriander baserad chutney. Tillbehör till detta blev självklart ett par naan.
Smakerna fungerade riktigt bra ihop och jag är imponerad över bredden som denna vegetarisk rätt uppvisade. Absolut något jag vill äta igen.


Samanfattningsvis var besöket lyckat, serveringen skötte sig bra och maten var riktigt god. Alltså en klar rekommendation om ni hamnar i Chennai på Er nästa resa till Indien.