Nu har vårens tillfälliga sortiment släppts på Bolaget som ska passa till säsongens mat. Denna gång tycker jag att utbudet är katastrofalt! Inget jag blir sugen på direkt – varken vad det gäller kvalitet eller pris. Tråkigt.

Men för att se lite positivt på det hela hittade jag i alla fall en australiensare som värmer nu när snön envisas med att ligga kvar. Vinet är 2008 Sandalford Estate Reserve Cabernet Sauvignon, Margret River, Australien, 199 kronor, Sn: 94956. Vinet är gjort på 99% Cabernet Sauvignon och 1% Malbec. Smakar mycket av mörka bär (vinbär), fat och toner av örter som mynta.
Passar fint att servera till spätzle med smakrik nöt och svampragu.

Margret River ligger i sydvästra Australien, har ett maritimt klimat och här odlar man exempelvis Cabernet Sauvignon, Merlot och Shiraz. På den gröna sidan finns bland annat Sauvignon Blanc, Chardonnay samt Semillon. Familjeägda Sandalford Winery var en av pionjärerna inom vinindustrin i Margret River på 1970-talet och förfogar idag över ungefär 300 hektar vinrankor.