Smakrik lammstek med potatismos
Gårdagens middag blev en lammstek med rödvinssky och äggulat potatismos. Jag valde ännu en gång att gnida in lammbitarna med lite hackad rosmarin för att få en fylligare smak på köttet. Både middagsgästen och jag blev nöjda med resultatet.
Kött och Sky
2 x 200 gram lammstek
1 kvist rosmarin
25 gram smör
Svartpeppar
Salt
1 dl rött vin
1-2 msk kalvfond
1-2 msk balsamvinäger
Plock bladen av rosmarinkvisten och hacka dem. Gnid in kryddan i stekbitarna. Klicka i smör i en järnpanna och vänta tills det slutat fräsa. Lägg i lammstekarna och stek 1-2 minuter på varje sida., samtidigt som du öser köttet med smöret. Salta samt peppra och lägg dem sedan att vila i alminiumfolie. Häll i vin samt balsamvinäger i pannan och smaka av med fond samt socker.
Potatismos
4-8 potatisar
2 ägg
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Skala och koka potatisen ordentligt. Rör sedan sönder den och tillsätt smör, grädde och två äggulor. Smaka av med salt och peppar.
Servera enligt bild. Klart!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2011/03/03 klockan 08:50, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Att ha äggula ipotatismoset har jag aldrig testat….varför har man det?
ungefär 7 år sedan
Lammstek mmmmm……..
Ja just det varför har man äggulor i moset?
ungefär 7 år sedan
@Martina och roffekock:
Jag använder äggulorna för att dels få lite fin färg på moset samt att precis som i en carbonara lyfta fram smakerna i rätten.