Efter att som vanligt handlat grönsaker på Möllan i Malmö, bestämde jag mig för en vegtarisk rätt, nämligen en enkel broccolisopppa. Detta upplägg fungerade mycket bra som starter och är dessutom lätt att tillreda.

Ingredienser (4 personer)
4 buketter broccoli
3 msk grönsaksfond (eller kyckling fond för icke-vegetariskt med mer smak)
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
4 msk crème fraîche
Slätbladig persilja till garnering
Svartpeppar
Flingsalt
Socker

Gör så här
Ta fram en kastrull. Häll i vin, vatten och fond. Koka upp och släng i broccolin. Låt det hela sjuda tills broccolin börjat mjukna (håll koll så att broccolin inte tappar sin gröna färg). Häll upp grönsakskoket i en mixer och kör tills blandningen blivit slät. Tillsätt nu vispgrädde, blanda väl och smaka av med peppar, salt samt socker.

Servera med en rejäl klick crème fraiche och en kvist persilja. Klart!