Som ni vet så var jag för ett litet tag sen i Indien eller närmare bestämmt Chennai. När jag var där passade jag självklart på att äta och smaka på så mycket olika rätter och kombinationer som bara möjligt.
Mitt boende var på The Park Hotel och det var en självklarhet att det även där måste ätas en middag. Hotellet hade tre olika restauranger, där vi valde den enda som erbjöd indisk mat, nämligen 601 (Six-O-One).


Six-O-One är egentligen tre restauranger i en. Vissa dagar i veckan serveras en Buffé med åtskilliga indiska smårätter och ett enormt dessertbord. De två andra alternativen är en matbar med ”live cooking” och självklart en à la Carte.

Den rätt jag valde var en tandoori kyckling med koriander, citron, rödlök och papadum (se bilden). Till detta blev det som så många gånger förr en linsröran dal och naanbröd. Detta var helt klart resans bästa tandoori och den höll tydligt högre klass än de andra lite enklare restaurangernas motsvarigheter.

Inredning och personal är helt ok. Servitörer och hovmästare är som överallt i Indien, väldigt service minded.

Samanfattningsvis tycker jag att 601, trots att det inte är exceptionellt bra, är värt ett besök och har absolut vällagad samt prisvärd mat.