En av de mer genuina restaurangerna, matmässigt, som besöktes under resan till Chennai var ”Southern Aromas”. Stället ifråga fokuserade helt på mat i från den lokala regionen, nämligen sydindisk mat. Valet var med andra ord inte speciellt svårt när vi klev in i den enormt påkostade entrén på The Residency Towers.

Matsalen är ganska liten, men väl strukturerad med många bord. Inredningen är på gränsen till hemtrevlig med mörkt trä, paneler och ett rejält möblemang. Personalen var extremt serviceinriktad och beskrev rätterna bra samt gav trevliga förslag på olika kombinationer.

Maten jag åt var två olika currys med kyckling, en Chennai Chicken (Madras Kyckling) och en Chicken Biriyani. Ingen av rätterna ser mycket ut för värden när de skedas upp på bananbladtäckta fatet, men de smakar däremot fantastiskt bra. En stor mängd av smaker som blandats perfekt och passar utmärkt till både ris och naan.


Till maten drack vi den indiska ölen Kingfisher Premium. Ölet serveras väldigt kallt, vilket fungerar bra när det är över 30 C utomhus. Alkoholstyrkan är låg (4,8%), smaken lätt och det hela passar perfekt till stark mat.
Kingfisher (nr 71224) finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 32,50 för en flaska på 66 cl.

Besöket var i sluändan väldigt lyckat och man kände sig mät, glad och nöjd när man igen klev ut i den varma fuktiga kvällsluften och viftade in den första Auton som rusade förbi.