En räkversion på den goda och populära crabcaken. Som sig bör bryter man den salta skaldjurssmaken med en söt chilisås.

Ingredienser
300 gram räkor
150 gram torsk
6-8 salta ostkex
1 ägg
Ströbröd
2 msk majonnäs
1 msk fransk senap
1 msk citronsaft
Några droppar Worcestershire sauce
2 msk hackad persilja
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar eftersmak

Gör följande
Skala räkorna (spara gärna skalet till ett fondkok). Kör räkorna i en kvarn tillsammans med kexen och torsken. Tillsätt ägget, majonnäs, senap, Worcestershire sauce, persilja, kryddor i räkfärsen och rör om. Om smeten verkar för lös, bör du tillsätta lite ströbröd tills lämplig konsistens är uppnåd.
Forma små runda ”biffar” och stek dem i smör.

Servera med sweetchili och citron samt lite ruccola. Dekorera med en dillkvist.

Att dricka till
Vi drack Rotari Brut Riserva (nr 7567), som passar utmärkt till skaldjur.