Tre viner – ett vitt och två röda serveras denna vecka. Jag har valt lättare röda då det passar fint till maten som ni kan servera till samt att det nu äntligen verkar som att våren är på gång! Vatten droppar när solen skiner och visst har du också anat doften av vår i luften?
Tänk på att de röda bör serveras svala. Ungefär 15 grader. Ställ in dem ungefär 1,5 timme i kylen före servering. Det vita bör serveras 10 grader varmt för att dofter och aromer ska komma till sin rätt.
Båda de röda vinerna är gjorda på den blå druvan Gamay, det vita på den gröna druvan Chardonnay.

2009 Clotilde Davenne, Bourgogne blanc, Bourgogne, Frankrike, 99 kronor, Sn: 5562.
Frisk syra med smak av äpplen, citrus och vanilj möter dig i denna härliga vita Bourgogne blanc. Finns på Bolaget nu och passar fantastiskt bra till torskrygg med gräslök- och musselsås.

Till råbiff Provençale serverar du helst en 2009 Saint Amour, Georges Duboeuf, Beaujolais Cru, Frankrike, 119 kronor, Sn: 72001,(beställningsvara). Mjukt, bärigt vin med struktur och aromer av röda bär.
Vill du inte beställa och vänta på ditt vin så kan du istället välja en 2009 Morgon, Georges Duboeuf, Beaujolais Cru, Frankrike, 99 kronor, Sn: 5106. Mjukt, lätt vin med aromer av örter och blåbär.